Bedpartners

Turkesteen Bedpartners Huisstofmijt

1,5 miljoen huisstofmijten

Je hebt meer bedpartners dan je denkt

Wist je dat meer dan 1,5 miljoen huisstofmijten ons iedere nacht gezelschap houden? Dit is niet alleen vies maar het is ook slecht voor je gezondheid.

De combinatie van stof en mijt veroorzaakt bij sommigen mensen een allergische reactie. Huisstofmijten zijn ongeveer een halve millimeter groot en eten onze huidschilfers die
wij verliezen gedurende de nacht. Hoewel mijten door je hele huis kunnen zitten, is de slaapkamer hun grote favoriet. En met name je matras, want die is lekker donker, vochtig en warm en er is een overvloed aan voedsel te vinden.

SEKS, ETEN EN POEPEN De gemiddelde leeftijd van een mannelijke huisstofmijt is ongeveer 10 tot 19 dagen. Maar een vrouwelijke huisstofmijt
kan wel tot 90 dagen leven en legt gedurende die dagen  gemiddeld 25-30 eitjes. Behalve met seks en eten
zijn huisstofmijten alleen maar bezig met poepen en het zijn de uitwerpselen waar je vaak allergisch voor bent.

Deze uitwerpselen drogen op en vallen dan uit elkaar. Als dit in contact komt met je huid of als je dit inademt dan ontstaat er vaak een allergische reactie. Veel voorkomende symptomen zijn: hoesten, niezen, tranende ogen en eczeem. Omdat de huisstofmijten zich meestal in de matras bevinden heb je ‘s nachts meer klachten dan overdag.

Turkesteen Bedpartners Huisstofmijt

Matras steeds zwaarder

Wist je dat je matras ieder jaar zwaarder wordt? Je verliest namelijk in tien jaar tijd ongeveer 1000 liter aan zweet (transpiratievocht). Hoewel het merendeel van je zweet verdampt, is het aan te raden een goede molton te gebruiken als bescherming voor je matras. Deze molton kun je het beste, samen met je hoeslaken en beddengoed, iedere twee weken op 60ºC graden wassen zodat je bed weer lekker schoon en fris is. Daarnaast is het belangrijk dat je de matras regelmatig keert (ongeveer 6x per jaar) en dat je je bed regelmatig lucht.

Je matras gaat ongeveer 8 tot 10 jaar mee en je hoofdkussen ongeveer 5 jaar. De levensduur van de matras hangt sterk van de materialen die in de matras zitten (natuurlijke materialen zijn duurzamer dan synthetische), je bedbodem, je lichaamsgewicht, draai je de matras regelmatig, en gebruik je een goede molton. Wist je dat er best veel mensen slapen op een matras van 20 tot 30 jaar oud? Je matras droogt uit, het verliest zijn vorm, het heeft geen veerkracht meer en het biedt niet meer de juiste ondersteuning. Hierdoor ontstaan vaak klachten zoals rugpijn, pijn aan de heup, nek- en schouderklachten. Je ligt gewoon niet meer lekker in je bed.

Word je niet meer uitgerust wakker en ervaar je lichamelijke klachten bij uit bed stappen? Dan wordt het misschien de hoogste tijd voor een nieuw matras.

Laat je adviseren

,,Ieder mens is uniek en heeft haar eigen slaapbehoeften. Wij van Slaapspecialist Turkesteen hebben voor iedereen een juiste matras. Wil je wat steviger slapen dan kies je vaak voor een HR schuim matras. Heb je reumatische klachten, dan heb je baat bij een druk verlagend matras, zoals een Geltex matras. Of geef je misschien de voorkeur aan natuurlijke materialen dan is een Natuurrubber matras een goede optie. Kortom, voor ons is geen vraag te gek! Laat je eens goed adviseren door een
van de slaapspecialisten van Turkesteen in Veenendaal.”

Meer slaap advies

Ivm de feestdagen hebben we op
2 dagen aangepaste openingstijden:

Vrijdag 22 december van 10.00 - 17.00
Zaterdag 23 december van 10.00 tot 16.00Onze openingstijden zijn op:

Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 17.30 uur

Zaterdag van 10.00 - 17.00 uur